Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vicces vizsgatételek

2008.12.09

VIZSGATÉTELEK

Minden kérdést olvasson el figyelmesen!
Válaszoljon az összes kérdésre!
Munkaidő 45 perc, amiből 10 már letelt.

 

 

ALKALMAZOTT MÉRNÖKI TUDOMÁNYOK

Kössön sorba 1 izzót! (Pluszpontért ugyanezen izzót párhuzamosan is kötheti!)

 

ATOMFIZIKA

Létesítsen láncreakciót vagy atommáglyát, tetszés szerint! Vázolja egy magfúziós erőmű tervét!

 

BIOLÓGIA

Hozzon létre szilícium alapú életet! Becsülje meg az eltéréseket az elkövetkező emberi kultúrákban, ha ez az életforma 500 millió évvel ezelőtt kifejlődhetett volna! Állításait tényadatokkal bizonyítsa is!

 

CSILLAGÁSZAT

Bizonyítsa be az Ön által ismert elméletek segítségével, hogy a pulzáló világegyetem konvex! Válaszát 4 dimenziós rajzokkal illusztrálja! Modellezze egy kvazár működését a fiókban található protonok és fotonok segítségével! Egyéb segédeszközök (quarkok, logarléc, építőkocka, stb.) nem használhatók!

 

ESZTÉTIKA

Érveljen a tudományág fontossága mellett!

 

FILMMŰVÉSZET

Írjon forgatókönyvet az Anjou-ház életéről, majd forgasson ebből rajz- vagy rövidfilmet (max. 351 kocka)!

 

FILOZÓFIA

Vázolja az emberi gondolkodás fejlődését! Mérje fel ennek jelentőségét! Hasonlítsa össze valamely más gondolkodás fejlődésével! Térjen ki a lét tarthatatlanságát igazoló elméletekre! Adjon kézzelfogható megoldást! (Ne kövessen el öngyilkosságot a vizsga végéig!)

 

FÖLDRAJZ

A kőolaj és a koszén keletkezésének folyamata, mérföldkövei - összehasonlítás. Mutasson példákat (saját gyűjtés), játssza le a folyamatokat! Kőzet- és anyagfelismerés: U236, ózon, deutérium, kurcsatóvium, neodézium. Mutassa be, elemezze!

 

IRODALOM-VILÁGIRODALOM

Elemezzen egy szabadon választott X-XI. századi amerikai verset!

 

ISMERETELMÉLET

Foglaljon állást az igazság mellett vagy ellen! Bizonyítsa állásfoglalását!

 

JOG

Írja meg Hitler védőbeszédét! A védelmet építse a Berlin-Sztálingrád útvonalon elkövetett közlekedési kihágásokra, kérje a helyszíni bírság utólagos kiszabását!

 

KATONAI SZAKÉRTELEM

Egy nagy kaliberű lőfegyver darabjait találja az asztalán. Mellettük fekszik egy nyomtatott használati utasítás bantu nyelven. Tíz perc múlva egy éhes bengáli tigris csatlakozik Önhöz. Tegye meg az Ön által szükségesnek ítélt lépéseket! Legyen kész utólag felülvizsgálni döntéseit!

 

KÉMIA

Szubtrópusi körülmények között állítson elő szupravezetőt! Állítson elő kénessavat! Vágja ketté, majd illessze össze újra! Mit lát?

 

KÉPZŐMŰVÉSZET

Hozza létre a Parlament épületének 1:1 arányú modelljét a fiókban található 3 csomag gyurma segítségével! Ügyeljen az épület belső részeinek kidolgozottságára!

 

KÖZGAZDASÁGTAN

Készítsen realisztikus tervet a következő problémák globális megoldására: elszegényedés, túlnépesedés, adósságproblematika, fenntartható növekedés, munkanélküliség, infláció! Válaszában szintetizálja a neoklasszikus, keynesi, monetarista elméleteket! Mutassa meg a szintetizált elmélet hiányosságait! És végül jellemezzen egy olyan elfekvő eszközt, mely a fennálló tőkéből kifolyó hasznot élvezi!

 

MAGYAR

Ady optimista világfilozófiája. Kép, forma és jellem szintézise a kortárs alföldi irodalom kifejezésvilágában.

 

MATEMATIKA

Alkosson hiperkomplex számokból konkáv halmazt, amely a recipriver exkluzív (önmagán kívül bármely más számmal egyenlő) számok halmazának részhalmaza! Ábrázolja 5 dimenziós koordináta-rendszerben! Kösse össze a pontokat úgy, hogy a kialakuló geometriai alakzat a szögfelezőivel együtt Tapsi Hapsi képét adja ki!

 

NYELVTUDOMÁNYOK

Az összehasonlító nyelvészet eredményeinek felhasználásával mutasson ki fonetikai hasonlatosságokat az óegyiptomi és szanszkrit nyelv köznapi beszélt változataiban!

 

ORVOSTUDOMÁNY

Az asztalon talál egy borotvapengét, egy csomag gézt és egy üveg skót whiskyt. Vegye ki az egyik veséjét, majd cserélje ki a másikkal! Ne varrja össze, amíg a munkáját ki nem értékelik! 15 perce van.

 

PARAPSZICHOLÓGIA

Ragassza a következő tárgyakat a testére: pogácsa, bélyeg, működő hősugárzó, tojáshéj! Egyéb feladatok: távolbalátás, távgyógyítás, elrejtett tárgyak megtalálása, mozgatása, levitáció, asztrálutazás. Teleportálja magát a Jupiterre, az ott készült polaroid képekkel igazolja magát!

 

PEDAGÓGIA

Oktassa ki vizsgáztatóit!

 

PSZICHOLÓGIA

Munkásságukról szerzett tudása alapján értékelje az érzelmi stabilitást, az alkalmazkodóképesség fokát és az elfojtott frusztrációkat a következő személyeknél: Nagy Sándor, II. Ramszesz, Hammurapi! Az alanyoktól vett idézetekkel támassza alá értékelését, a megfelelő hivatkozásokkal! A fordítás nem kötelező.

 

RETORIKA

2500 lázadó, őrült bennszülött tombol a szomszédos teremben. Nyugtassa meg őket! Bármely ősi nyelvet használhat, kivéve a latint és a görögöt!

 

SZÁMÍTÁSTECHNIKA

Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit!

 

SZOCIOLÓGIA

Becsülje meg a szociológiai problémákat, amik a világ végén felmerülhetnek! Tervezzen kísérletet elmélete igazolására!

 

TÖRTÉNELEM

Jellemezze a pápaság történetét a kezdetektől napjainkig, koncentráljon különösen, de nem kizárólagosan a szociális, politikai, gazdasági, vallási és filozófiai hatásán Európára, Ázsiára és Afrikára! Legyen tömör, velős, egyedi!

 

VALÓSZÍNŰSÉGSZÁMÍTÁS

Abakusz segítségével határozza meg min. 99.24167 %-os konfidenciaszint mellett a jövő heti lottószámokat!

 

ZENE

Írjon zongora concertót! Hangszerelje, majd adja elő furulyán és dobon! Segítségképpen a széke alatt talál egy zongorát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképFacebook
Archívum

Naptár
<< Július / 2021 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 37113
Hónap: 505
Nap: 14